به گزارش روابط عمومی هلدینگ بهسازان فردا٬ در روز اول همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت، مقاله مرکز نوآوری بهسازان فردا در حوزه متاورس ارائه گردید. این مقاله با عنوان " بانکداری در متاورس؛ فرصت ها و انتخاب های پیش روی بانک ها در مواجهه با متاورس " توسط آقایان حیدر پرماه، جعفر صفاری و سید محمد قاسم تبار شهری نگارش شده بود که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.
در این مقاله بیان شد که متاورس از جذابترین و به روزترین تجربه های عصر دیجیتال است که با ترکیب فناوری های پیشرفته ای چون واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، هوش مصنوعی و بلاکچین، در حال عرضه و رشد می باشد. در این مقاله اقتصاد و اکوسیستم متاورس مورد بررسی قرار گرفته و طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده است که متاورس دارای اقتصاد و اکوسیستم رو به رشدی است که تخمین زده می شود تا سال 2030 حجم آن به 1.6 تریلیون دلار برسد که این رشد برای بانک ها می تواند بسیار جذاب باشد. بانکها میتوانند خدمات نوآورانهای را در این حوزه ارائه دهند و تجربه مشتریان را به طور کامل متحول کنند. از ارائه خدمات بانکی در محیطهای مجازی تا ایجاد شعبههای مجازی، امکانات بیپایانی پیش روی بانکها قرار دارد.
همچنین در این مقاله ضمن تعریف بانکداری متاورسی و بر شمردن فرصت هایی که متاورس و فناوری های متاورسی در اختیار بانک ها می گذارند، بیان شد که بانک ها می توانند در مواجهه با متاورس ۱۲ رفتار و واکنش، ذیلِ عنوان دو رویکرد عمده "بانکداری با متاورس" و " بانکداری در متاورس" داشته باشند. بر اساس این پژوهش، ورود به متاورس برای بانک ها می تواند یک تصمیم راهبردی باشد چرا که این تصمیم برای کوتاه مدت نیست بلکه مربوط به فرصت های میان مدت و بلند مدت بانک خواهد بود و نسل زد و آلفا را مورد هدف قرار می دهد.
نتیجه و جمع بندی مقاله این است که تصمیم گیرندگان و مدیران ارشد بانک ها می بایست در قدم اول پتانسیل های فناوری های متاورسی و فرصت های پیش روی بانکداری متاورسی را بشناسند و بر اساس آمادگی و بلوغ بانک، آمادگی اکوسیستم (اعم از بخش دولتی و بخش خصوصی) و توانایی ها و راهبردهای کلی خود، تصمیمات خود را بر اساس رفتارهای دوازده گانه شرح داده شده، در خصوص متاورس و فناوری های متاورسی اتخاذ نمایند.